Vsi bojujemo dober boj

Ko pojdeš skozi vode, bom s teboj, in ko čez reke, te ne bodo preplavile. Ko pojdeš skozi ogenj, ne boš zgorel, ne boš osmojen in niti plamen te ne bo ožgal. (Izaija 43,2)

Prepričana sem, da je ena izmed laži, s katero se pogosto soočamo, da smo v bitki proti hudiču čisto sami. Hudič nas rad osami in nam da misliti, da nihče drug ne gre skozi take stvari kot mi.

Resnica pa je, da se vsi bojujemo. Niste edini, ki se naveličate. Niste edini, ki se utrudite stati in se upirati satanovim lažem in celo lastnim občutkom.

Sama moram bojevati dober boj vere prav tako kot vi in kot nešteti verniki, ki stojijo z nami v bojni liniji proti sovražniku.

Najbolje od vsega pa je, da je Bog na vsakem koraku z nami. Izaija 43,2 nam obljublja, da bomo zmogli prestati čase preizkušenj, ker gre Bog sam z nami. Ko gremo skozi vode, ne utonemo, in ko gremo skozi ogenj, ne bomo zgoreli; vse to pa zato, ker je On z nami.

Opogumite se. Še naprej vztrajajte. Bog vam bo dal moč in modrost za vsako bitko, v katero vstopate.

Kratka molitev

Bog, hvala, ker si z menoj. Hvala za vse, ki Ti sledijo in se prav tako bojujejo proti sovražniku. Ne bom verjel/-a laži, da sem čisto sam/-a. Zvest si, vedno si z nami in nam pomagaš, ko Te potrebujemo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon