Vzemite si čas

Vzemite si čas

Postoj in opazuj (pretehtaj, razmišljaj) čudovita Božja dela. (Job 37,14)

Številne ljudi sem slišala reči: »Bog mi nikoli ne govori.« Vendar sem prepričana, da je bolj verjetno, da Mu nikoli ne prisluhnejo, ali pa ne vedo, kako naj Ga slišijo, ali pa so postali neobčutljivi na Njegov glas. Bog si prizadeva govoriti na mnogo načinov: po svoji Besedi, naravnih znamenjih, nadnaravnem razodetju in notranji potrditvi, po vsem, o čemer sem že pisala v teh posvetitvah.

Včasih mislimo, da ne moremo slišati Božjega glasu, ker je določena ovira v našem srcu ali pa našem življenju, ki nam preprečuje, da bi Ga jasno slišali. Ena od teh stvari je prezaposlenost. Tako smo zasedeni, da nimamo časa čakati na Boga ali prisluhniti Njegovemu glasu. Tudi z duhovnimi dejavnostmi, kot sta cerkev ali služenje drugim, lahko postanemo tako zaposleni, da na svojem urniku nimamo več prostora za Boga. Lahko se spomnim obdobja, ko sem tako trdo delala za Boga, da nisem imela časa, ki bi ga preživela z Njim; to se zgodi marsikomu.

Kar delamo za Boga, bi vedno moralo biti na drugem mestu, za našim osebnim odnosom z Njim. Čas je naš in razpolagamo z njim, kot želimo; zato se moramo modro odločati, kaj bomo naredili z njim. Vsi imamo vsak dan isto količino časa. Ko ga enkrat porabimo, ga ne moremo več dobiti nazaj. Naredite si urnik okrog Boga, namesto da poskušate stlačiti Boga vanj.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Modro uporabljajte čas, saj ko ga porabite, ga nikoli več ne morete dobiti nazaj.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon