Бог чує праведних

Бог чує праведних

Далекий Господь від безбожних, але молитву справедливих, (праведних людей, які перебувають у правильному положенні перед Ним,) Він чує. —Приповісті 15:29, АМР

В наведеному вище вірші Бог обіцяє почути наші молитви за умови, якщо намагатимемося бути вірними Йому. То що означає фраза “праведні люди, які перебувають у правильному положенні перед Ним”? Говорячи простими словами, я вважаю, що праведні, справедливі люди — це ті, хто відмовляється йти на компроміс.

Біда нашої дійсності в тому, що людина, яка йде на компроміс, прагне робити все те, що роблять інші, навіть якщо воно не є правильним. Така людина чітко усвідомлює неправильність чогось, проте все одно робить це, сподіваючись, що їй минеться. Ми йдемо на компроміс, коли знаємо у своєму серці — і навіть відчуваємо докори Святого Духа — що не повинні робити або казати певні речі, та все одно їх робимо або кажемо. Таким чином ми ніби засвідчуємо: “Бог показує мені, що слід робити, проте я все одно діятиму так, як вважаю за потрібне”. У такому разі, не досягши бажаного результату, ми повинні звинувачувати лише самих себе. Однак відмовляючись іти на компроміс і приймаючи рішення попри все бути справедливими й праведними людьми, ми зазначаємо, що Бог бачить наше серце, чує наші молитви й відповідає нам.


СЛОВО ВІД БОГА НА СЬОГОДНІ: Своєю відмовою йти на компроміс ви викликаєте в Бога посмішку й приносите Йому велику радість і глибоке задоволення.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon