Божа любов — «агапе»

Божа любов — «агапе»

Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне. – Іван 3:16

У Біблії згадується про різні види любові. У перекладі з грецької «філео» ― один з різновидів любові ― означає «дружбу або ніжну прихильність». Наступний вид любові визначається словом «ерос», що перекладається, як пристрасна любов, яку відчуваємо до коханої людини. Також існує ще один, третій вид любові ― найвищий і найвеличніший. Любов «агапе» ― це любов, яку Бог має до Свого Сина і до всього людства; це любов, готова піти на будь-які жертви… любов, про яку йдеться в Євангелії від Івана 3:16: «Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого…».

У Святому Письмі безліч уривків розкриває цю тему. Вам зовсім не зашкодить, а піде тільки на користь, якщо власноруч почнете її вивчати. Ще один уривок із Біблії, в якому читаємо про любов «агапе» ― це Матвія 5:44. В ньому велено любити своїх ворогів і молитися за переслідувачів. Легко і просто молитися за тих, хто добре до вас ставиться. І трохи складнішою виявляється молитва за людей, які вас ранять. Приємно проводити час із друзями з церкви, та знайти і вислухати людину, на вигляд нещасну й самотню, набагато важче. Це й є активна любов «агапе» ― жертвувати власним комфортом. Проявом вашої любові «агапе» до людей також буде ваша терплячість, ставлення з розумінням, якісь спроби підбадьорити їх словами або, навпаки, мовчання, коли так кортітиме щось сказати.

Ми, люди, за своєю природою, егоїсти, адже постійно питаємо: «А як же я?» Отже, час оголосити війну егоїзму, озброївшись силою любові «агапе»! Настала черга бути добрими і цілеспрямовано любити людей. На мій погляд ― зараз час вивчати і відкривати для себе перлини Святого Письма про любов. Нехай безмежна любов «агапе», якою Бог щедро вас обдарував, проллється і через вас на інших людей.


Відкрийте шлях для перемін — помоліться

Боже, Твоя всемогутня любов «агапе» така неймовірна! Дай мені силу і здатність оголосити війну егоїзму, прийнявши рішення цілеспрямовано жити з Твоєю любов’ю «агапе» в серці.

Клікніть тут щоб прослухати аудіоверсію статті

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon