«Освячені, обрізані» вуха

«Освячені, обрізані» вуха

До кого я, (Єремія,) буду казати та свідчити буду, і слухатимуть? Необрізане ось їхнє вухо, (бо ніколи не вступило в заповіт із Богом і не освятилося для служіння Йому,) і слухати уважно не можуть вони, (ані коритися Богові). —Єремія 6:10, АМР

Щоразу, коли у відповідь на Боже звернення ми вдаємо, ніби Його не чуємо, наше серце втрачає чутливість, воно все більше й більше твердне, що зрештою надзвичайно ускладнює процес спілкування з Богом — нам стає надзвичайно важко почути Його голос. Врешті-решт, наша впертість взагалі позбавляє нас здатності чути Бога. Хочу наголосити, що раз за разом відвертаючись від того, що маємо робити, ми потроху погіршуємо ситуацію — стаємо більш упертими, допоки повністю не втрачаємо здатності прислухатися до Його спонукань. У наведеному вище вірші ми читаємо, що Бог попрохав Єремію попередити Його народ про руйнування, що насувалося. Проте люди так і не змогли почути голосу Єремії, бо їхні вуха були необрізані (вони не перебували в заповіті з Богом). Як же це трагічно!

З іншого боку, у Євангелії від Івана 5:30 ми бачимо, що Ісус мав освячене (відділене для Бога), «обрізане» вухо. Між іншим, я вірю, що цей вірш є одним із найважливіших місць Писання, присвячених здатності чути голос Бога. У ньому сказано: “Я нічого не можу робити Сам від Себе, (незалежно, на Свій власний розсуд — а лише роблю те, чого Мене вчить Бог, коли отримую від Нього настанови). Як Я чую, суджу, (тобто вирішую щось тоді, коли Мені дається така можливість. Коли Я чую Його голос, тоді тільки приймаю рішення,) і Мій суд справедливий, (праведний, вірний,) не шукаю бо волі Своєї (і не маю бажання робити щось, аби догодити Собі, здійснити Свої власні цілі або плани), але (шукаю лише) волі Отця, що послав Мене, (і прагну догодити Йому)”.

Ісус не робив нічого, коли тільки не чув голосу Свого Батька, Його повеління стосовно якогось питання. Тільки уявіть, як змінилося б наше життя, завжди ми прохай у Господа поради перш, ніж створювати безлад, потім сподіваючись, що Він нас витягне з халепи, у яку самі ж і втрапили, бо не звернулися до Нього за порадою!


СЛОВО ВІД БОГА НА СЬОГОДНІ: Перш ніж прийняти якесь рішення, прислухайтеся до свого серця.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon