Попрощайтеся з почуттям сорому

Попрощайтеся з почуттям сорому

Клікніть тут щоб прослухати аудіоверсію статті

Каже бо Писання: Кожен, хто вірує в Нього (іде слідом, покладаеться і довіряє Йому), не буде засоромлений чи розчарований. – До Римлян 10:11, АМР

Коли людина постійно живе в соромі, це стає джерелом багатьох складних внутрішніх проблем, таких як депресія, самотність, ізольованість від навколишнього світу й відчуження. Сором є причиною різноманітних душевних розладів: наркоманії, алкоголізму й інших згубних звичок, а також харчових розладів, таких як булімія, анорексія й ожиріння. Різноманітні сексуальні збочення теж не є винятком. Він сприяє руйнівному поводженню щодо розпорядження грошима: викликає жадібність і схильність до азартних ігор. Цей перелік можна продовжувати скільки завгодно.

Для деяких людей трудоголізм є наслідком сорому, що вони переживають у своєму житті. Певні особи так загрузли у своєму трудоголізмі, що вже взагалі не можуть насолоджуватися життям. Якщо вони не працюють день і ніч, то почуваються страшенно безвідповідальними. По суті, дехто з таких людей дуже схожий на мене у минулому — якщо вони насолоджуються життям, то починають почуватися в цьому винними. Можливо, ви й самі боретеся з трудоголізмом, як я колись, або стикаєтеся з іншою проблемою, причиною якої є сором, чи ганьба.

Суть у тому, що сором може зруйнувати наше життя в багато різних способів. Та ми не повинні цього йому дозволяти. Коли ми віримо в Бога й віддаємо Йому своє життя, Він забирає нашу ганьбу й почуття сорому. Ісус помер для того, щоб омити нас від гріхів і покрити наші помилки й хиби, щоб ми могли жити у Божій присутності вічно, як Його чисті й безгрішні діти. Тож якщо вас мучить почуття сорому й збентеження, то саме час згадати істину про Божу любов до вас. Коли ви будете вірити в Господа, коли триматиметеся за Нього, довіряючи в усіх своїх справах, і покладатиметеся винятково на Нього, то Він звільнить вас від усякого сорому й ганьби раз і назавжди.

Відкрийте шлях для перемін — помоліться

Господи, я знаю, що сорому й збентеженню не місце в моєму житті, оскільки я довіряю Тобі. Дякую за те, що Ти звільнив мене від них, аби я міг вільно жити у Твоїй присутності.

Клікніть тут щоб прослухати аудіоверсію статті

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon