Нехай сумління підкаже правильний шлях

Нехай сумління підкаже правильний шлях

Моліться за нас, бо (ми) надіємося (на те), що маємо добре (й чисте) сумління, бо хочемо добре в усьому поводитись (і провадити побожне життя, поводячись досконало й щиро в будь-якій ситуації). —До Євреїв 13:18, АМР

Господь дав нам сумління для того, щоб уберегти від неприємностей. Отож достатньо довго ігноруючи сигнали свого сумління, ми врешті втратимо спроможність відчувати Божі докори, коли чинимо гріх. Людське серце починає черствіти, коли перестає зважати на своє природне відчуття стосовно того, що є правдою, а що — кривдою. Це трапляється навіть із народженими згори віруючими. Що більш черстве в людини серце, то важче їй почути Божий голос, адже її сумління не працює так, як цього бажає Бог.

Сумління — це функція нашого духа; за природою воно подібне до внутрішнього індикатора нашої поведінки. Сумління сигналізує про наші добрі й погані вчинки, тому наше розуміння стандартів поведінки, встановлених Богом, дуже сильно впливає на чистоту нашого сумління. Боже Слово виводить його з коматозного стану в момент нашого народження згори. Люди, які не є християнами, іноді інтуїтивно відчувають, що чинять хибно. Однак варто зазначити, що вони не отримують докорів сумління, як це відбувається з нами, народженими згори, сповненими Духа, віруючими людьми, що кожного дня спілкуються з Богом.

Що більше часу ми проводимо в Божій присутності, то чутливішими стаємо до того, що не догоджає Богові. Раптом почавши поводитися як невіруючі люди, ми одразу відчуваємо, що вийшли за межі Ісусового наказу щодо свого поводження в тій чи іншій ситуації.

Насамкінець, ми матимемо дивовижне життя, спочатку наповнивши свій розум Божим Словом, а потім просто прислухаючись до свого сумління.


СЛОВО ВІД БОГА НА СЬОГОДНІ: Нехай ваше сумління підкаже вам правильний шлях.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon