Дух благодаті

Дух благодаті

Хто відкидає Закона Мойсея, такий немилосердно вмирає при двох чи трьох свідках;скільки ж більшої муки, (як ви вважаєте,) заслуговує той, хто потоптав Сина Божого… і хто Духа благодаті зневажив! —До Євреїв 10:28–29, АМР

Святий Дух — це Дух благодаті. Благодать же є силою Святого Духа, що сприяє нам у легкому виконанні того, на що самі ми ніяк не спромоглися б. Однак перш за все, це сила, що дає нам можливість примиритися з Богом, після чого Він може замешкати в нас, зробивши нас Своєю домівкою. Отже, Святий Дух перебуває всередині нас, тож ми отримуємо чудову можливість зазирнути у своє серце й почерпнути в ньому силу Духа благодаті, що сприятиме нам у здійсненні всього, на що ми були неспроможні самотужки.

Багато років я намагалася змінитися, адже бачила дуже багато хиб у своєму характері. Та здебільшого я лише розчаровувалася, бо всі мої зусилля й важка праця не приносили в моє життя жодних змін. Запевняю, я працювала над собою: усвідомлюючи, що промовляю злі непотребні слова, я приймала рішення зупинитися й перестати це робити. Однак, хай що я робила, мені ніяк не вдавалося змінитися. Гірше того — іноді я навіть могла почати поводитися більш погано, ніж до цього. Проте врешті-решт я звернулася до Бога й визнала свою неспроможність змінитися самотужки. Тоді я відчула Боже звернення до свого серця: “Добре. Тепер Я можу щось зробити у твоєму житті”.

Насамкінець наголошу: коли Бог щось змінює у нашому житті, Він отримує всю славу; тому годі й мріяти, що Він дозволить нам змінитися самотужки. Прагнучи змін, але не покладаючись при цьому на Бога, ми викидаємо Його “з рівняння”. Замість намагатися змінитися самотужки, ми просто повинні попрохати Бога про зміни, а потім дозволити Його Духові благодаті діяти в нашому житті.


СЛОВО ВІД БОГА НА СЬОГОДНІ: Ніколи не намагайтеся чогось досягти, спершу не попрохавши Бога про допомогу.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon