Lažni dokazi koji izgledaju pravi

Lažni dokazi koji izgledaju pravi

„Jer nam Bog nije dao duh plašljivosti [kukavičluka, kukavnog i gmizavog i ulagujućeg straha] nego [nam je dao duha] sile, ljubavi i smiren i uravnotežen um, disciplinu i stegu nad sobom.“ – 2. Timoteju 1:7

Svaki dan Sotona pokušava staviti u nas strah. Ja strah nazivam ’lažnim dokazom koji izgleda kao pravi.’ Njegova namjera je držati nas dalje od sile, ljubavi i trijeznih misli koje Bog želi da imamo.

Ponekad na strah gledamo kao na emociju, ali to je duh. Strah je jedna od Sotoninih najvećih alatki s kojim voli uznemiravati djecu Božju.

Ali Isus je rekao: „Sve je moguće onom koji vjeruje!“ (Marko 9:23). Đavo se najviše plaši zapaljenog i neustrašivog kršćanina koji vjeruje Božjoj Riječi!

Strah je suprotnost vjeri – i to je istina. Ne možemo istovremeno živjeti i u vjeri i u strahu. Strah nas paralizira i pokušava nas držati dalje od primanja Božjih obećanja. To nas sprečava od hodanja u poslušnosti Bogu na što nas On poziva.

Strah se mora konfrotirati snagom vjere. Moramo objaviti Riječ Božju i narediti strahu da ode. Zato, sljedeći put kad strah pokuca na tvoja vrata, odgovori s vjerom.


Molitva

Gospodine, upozori me kad se suočim s ’lažnim dokazima koji se pojavljuju kao pravi’. Znam da, uz Tvoju pomoć, mogu konfrontirati strah i odgovoriti snagom vjere.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon