Állj rá az igazságra!

Állj rá az igazságra!

Azért láthattad meg ezeket, hogy megtudd: az Úr az Isten, és nincs más rajta kívül. —5 Móz. 4:35

A tudás hiánya félelmet okoz, de az önbizalommal telt és biztos tudás eloszlatja a félelmet, erőt és bátorságot hoz. Hadd mondjak egy példát:

Évekkel ezelőtt egy éjszaka feküdtem az ágyban, és furcsa zajokat hallottam valahonnan a házból. Minél tovább hallgattam, annál jobban megijedtem. Végül a félelemtől remegve kimentem a hálószobából, hogy megnézzem, mi az. Nevetnem kellett, amikor rájöttem, hogy a jégkészítőből a jégtálcába hulló jégkockák voltak. Valamiért olyan hangot adtak ki, amit normális esetben nem szoktak. Mivel nem tudtam, hogy mi okozza ezt a zajt, feleslegesen féltem.

Az emberek gyakran így érzik magukat az életükben. Nem tudják, hogy Isten szereti őket, velük van, és minden szükséges dolgot biztosított számukra, ezért sok mindentől megrémülnek. Amikor gazdasági bajokról hallanak, félnek. Amikor azt hallják, hogy valaki nem szereti őket, pánikba esnek. Amikor az esti hírekben negatív hírt hallanak, megrémülnek.

Ha tudod, kicsoda Isten, és ki vagy te Krisztusban, akkor a félelemnek nem lesz helye az életedben. Nem számít, milyen a helyzet kívülről, a szívedben békesség lesz, olyan magabiztos bizonyosság, amely életed minden területét betölti.


Amikor a világ ismeretlen hangjai megpróbálnak félelemmel megtölteni, bízz benne, hogy Isten veled van.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon