Nem kell tökéletesen imádkoznod

Ezért üdvözíteni tudja örökre azokat, akik általa járulnak Istenhez, hiszen ő mindenkor él, hogy esedezzék értük. (Zsid. 7,25.)

Egy olyan igazságot szeretnék megosztani veled, ami valódi segítséget jelentett Istennel való kapcsolatomban. Mint ez sok emberrel van így, számomra is úgy tűnt, hogy nem számít bármennyit is imádkoztam, volt bennem egy érzés, hogy valami nincs rendben az imámmal. Végül egy nap megkérdeztem az Urat: “Miért érzem ezt? Minden nap imádkozom. Jókora időmennyiséget rászánok.

Miért van mégis, hogy az imaidőm végén elégedetlenséget érzek,
mintha nem jutottam volna el Hozzád?” Isten azt válaszolta nekem: “mert úgy érzed, nem tökéletesek az imáid. Kételkedsz magadban és így az imáid erejében is.” Beláttam, hogy ez igaz, nem éreztem úgy, hogy az lennék, akinek lennem kellene. Mindig volt bennem egy nyugtalanító félelem, ami miatt azt mondtam magamnak, “nem imádkozom elég hittel, vagy nem imádkozom elég hosszan, vagy nem a megfelelő dolgokról beszélek Istennek.”

Isten megszabadított ettől a félelemtől és kétségtől, mikor ezt
mondta nekem: “tudod mit, Joyce? Igazad van. nem imádkozol tökéletesen. nem vagy tökéletes. ezért van melletted Jézus, mint Közbenjáró és ezért imádkozol a nevében.” talán te is úgy érzed, hogy az imáid nem “megfelelőek”, de bátorodj fel. Mire odajutnak Isten elé, Ő tökéletes imákat fog hallani, mert Jézus nevében imádkoztál, nem a saját nevedben. Mikor Jézus nevében imádkozunk, úgy mutatkozunk Isten előtt teljesen, mint Jézus, és nem úgy, ahogy mi vagyunk, ezért fogadja el az imáinkat. Mikor Istenhez beszélsz, ne aggódj amiatt, hogy az imáid “tökéletesen rendben” vannak-e, vagy sem, csak imádkozz őszinte szívvel Jézus nevében, és Ő megteszi a többit.


Isten szava ma hozzád: Hagyd, hogy Jézus imádkozzon tökéletesen érted.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon