Isten szeretete nem érzéseken alapul

Isten szeretete nem érzéseken alapul

„A reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által.” Róm 5:5

Lehetetlen, hogy az ember önmagától feltétel nélkül szeressen. Csak Isten szeretete feltétel nélküli. De mint Krisztusban hívők, bennünk van Isten szeretete, ezért megengedhetjük, hogy ez a szeretet szabadon áradjon, feltételek nélkül. A mi szeretetünk elbukik, de Istené nem. A mi szeretetünk véges, de Isten szeretete nem az.

Van, hogy a saját erőmből nem vagyok képes valakit szereti, de Isten szeretete által igen. Isten igazi szeretete nem érzéseken alapul, hanem döntésen. És abszolút felszabadító úgy szeretni valakit, hogy közben nem gondolkodunk azon, vajon megérdemli-e.

Az emberi szeretet érzéseken alapul. Szeretjük az embereket, mert azok jót tettek nekünk vagy előbb szerettek minket. Ez a fajta szeretet jön és megy.

Isten szeretete teljesen más. Csak Isten személyén alapul. Amikor elfogadjuk Krisztust Megváltónkként, Isten szeretete beáramlik a szívünkbe a Szent Szellem által. Engedd ezt a szeretetet áradni másokra ma!

Ima:

Istenem, az én szeretetem elfogy, de Tiéd soha. Folyamatosan merítek a Te végtelen szeretetedből, hogy átadhassam másoknak anélkül, hogy azon gondolkodnék vajon megérdemlik-e vagy sem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon