Krisztushoz hasonlóan

Krisztushoz hasonlóan

Mert akiket eleve kiválasztott, azokról eleve el is rendelte, hogy hasonlókká legyenek Fia képéhez, hogy ő legyen az elsőszülött sok testvér között. —Róm. 8:29

Legjobb cél egy keresztény számára az, hogy krisztusi legyen. Jézus az Atya képmásának kifejeződése, a mi elhívásunk pedig az, hogy az Ő nyomdokain járjunk. Hitünk úttörőjeként jött el, hogy példát mutasson, hogyan élhetünk. Megvan a lehetőségünk rá, hogy úgy viselkedjünk az emberekkel, ahogy Jézus tette. A célunk nem az, hogy meglássuk mennyire sikeresek vagy híresek lehetünk. Nem a gazdagság, a népszerűség vagy egy nagy szolgálat építése a cél, hanem hogy Jézus Krisztus képére formálódjunk.

A szellemi érettség illetve a Krisztushoz való hasonlóság nem jöhet létre anélkül, hogy “meg ne halnánk önmagunknak.” Ez egyszerűen azt jelenti, hogy igent mondunk Istennek, és nemet magunknak, mikor a mi akaratunk és Isten akarata szembeáll egymással. Jézus azt mondta a tanítványoknak, hogy aki követni akarja Őt, annak naponta fel kell vennie a keresztjét. Ahhoz, hogy Krisztust kövessük, és olyanok legyünk, mint Ő, úgy döntünk, hogy elfelejtjük, mit akarunk – a terveinket, saját utunkat – és ehelyett Benne bízunk, hogy megmutatja, mi az akarata számunkra. Az Ő akarata mindig mélyebb örömhöz és megelégedéshez vezet.

Isten nagykövete vagy képviseld Őt jól!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon