Acceptarea de sine

Acceptarea de sine

„Căci Domnul mustră pe cine iubeşte, ca un părinte pe copilul pe care-l iubeşte!” (Proverbele 3:12)

Poate că te lupți cu acceptarea de sine. Observi domeniile din viața ta care în care trebuie să faci schimbări. Îți dorești să fii mai mult ca Isus; cu toate astea, îți e foarte greu să te gândești sau să spui: „Mă accept așa cum sunt.” Ești de părere că, dacă ai spune aceste cuvinte, ai fi de acord cu toate greșelile de care ești vinovat, dar nu este așa. Putem să ne acceptăm și să ne privim pe noi înșine ca fiind o creație unică a lui Dumnezeu, dar în același timp, să nu ne placă tot ceea ce facem.

Dumnezeu ne va schimba, dar nu putem începe acest proces al schimbării până când problema acceptări de sine nu este rezolvată în inimile noastre. Atunci când ajungem să credem că Dumnezeu ne iubește necondiționat, exact așa cum suntem, atunci ne vom putea apropia mai profund de El și vom fi gata să primim mustrarea Lui, ceea ce este necesar pentru a fi cu adevărat schimbați.

Schimbarea necesită mustrare. Oamenilor care nu se simt iubiți le este foarte greu să primească mustrări, dar acesta este modul în care Dumnezeu aduce călăuzire și direcție în viețile noastre. El ne conduce către lucruri mai bune, dar dacă nu suntem siguri pe identitatea noastră, ne vom simți condamnați de mustrare, în loc să o primim cu bucurie.

Dumnezeu nu este de acord cu toate acțiunile noastre, dar El ne iubește cu adevărat și ne primește, pentru că suntem copiii Lui.

Ai răbdare cu tine, continuă să lupți și crede că Dumnezeu te schimbă în fiecare zi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon