Bazează-te pe Dumnezeu

Bazează-te pe Dumnezeu

„Umblaţi cârmuiţi de Duhul şi nu împliniţi poftele firii pământeşti.” —Galateni 5:16

Cred că de fiecare dată când suntem frustrați, înseamnă că am încetat să ne bazăm cu adevărat pe Dumnezeu. Poate pare o declarație îndrăzneață pentru tine, dar gândește-te: Dumnezeu ne-a dat Duhul Sfânt și harul Său pentru a ne ajuta să depășim tot ceea ce vine în calea noastră. Frustrarea ne lovește atunci când nu ne mai încredem în El și încercăm să facem lucrurile în felul nostru.

M-a ajutat foarte mult să înțeleg acest lucru. De fiecare dată când deveneam frustrată, îmi aminteam că de fapt încercam să iau locul Duhului Sfânt. Încercam să fiu Duhul Sfânt Junior!

Te lupți cu un duh de independență? Când refuzi să te bazezi pe Dumnezeu, de fapt, spui: „Bine, Doamne, apreciez că ești în preajmă, dar uite-Te cum fac asta”. Poate fi greu să te bazezi pe Dumnezeu pentru tot, dar este cheia spre victoria de care avem nevoie în fiecare zi a vieții noastre.

Când Dumnezeu ne-a mântuit, El nu ne-a ajutat și apoi a spus: „Bine, asta este. Acum ești pe cont propriu!” El ne-a mântuit pe vecie, ceea ce înseamnă că dacă ne bazăm pe El, ne va călăuzi și ne va ajuta.

Galateni 5:16 ne îndeamnă „să umblăm și să trăim călăuziți [în mod continuu] de Duhul Sfânt… și apoi cu siguranță nu vom împlini poftele firii pământești”. Observă că nu spune „stăpânește carnea pe cont propriu… și atunci cu siguranță nu vei satisface poftele firii”. Nu, ci spune că trebuie să trăim cârmuiți de Duhul Sfânt.

Alege să nu mai trăiești pe cont propriu și, în schimb, să te bazezi pe Duhul Sfânt. Îți promit că nu vei regreta!


Rugăciune

Doamne, Tu ești tot ce am nevoie. Ajută-mă să nu mă încred în propriile mele puteri, ci să-mi pun încrederea în Tine și să mă bazez pe Tine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon