Ce este credința?

Ce este credința?

Iată, i s-a îngâmfat sufletul, nu este fără prihană în el; dar cel neprihănit va trăi prin credinţa lui. –Habacuc 2:4

Credinața este un cuvânt pe care îl folosim mult, însă uneori o complicăm. Credința înseamnă simplu: „încredințare sau absolută încredere”; cuvântul mai implică de asemenea loialitate și angajament.

Credința nu este un concept uriaș și dificil, pe care să-l complicăm. Credința adevărată în Dumnezeu este simpla recunoaștere că mesajul morții și învierii lui Isus este absolut adevărat. Ea are loc atunci când spunem: „Acest lucru nu doar că are sens pentru mine, dar sunt gata să renunț la viața mea de până acum pentru acest adevăr.”

Biblia spune că neprihăniții care nu admit compromisul vor trăi prin credință și credincioșie. Aceștia sunt cei care au fost făcuți neprihăniți prin crucea lui Isus Hristos.

Prin credință suntem îndreptățiți, iar Dumnezeu ne tratează ca pe copii Lui preaiubiți.

Astăzi te încurajez să te întorci la bazele credinței, să știi că atunci când îți pui credința în El ești îndreptățit. Trăiește punându-ți încrederea în Dumnezeu care se apleacă spre tine cu dragoste și cu brațele deschise, gata să te primească și să te iubească așa cum ești.

Rugăciune

Doamne, Îți mulțumesc că pot să îmi pun credința în Tine și să devin astfel un neprihănit ce nu admite compromisul. Astăzi trăiesc prin credința în Tine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon