Dezvoltă-ți potențialul

Dezvoltă-ți potențialul

„Nu știți că cei ce aleargă în locul de alergare toți aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergați [în cursa voastră] dar în așa fel ca să căpătați premiul [pentru voi]!” (1 Corinteni 9:24, Biblia amplificată)

Când ne apropiem de Dumnezeu, alegând să alungăm teama și îndoiala de sine, ne putem dezvolta potențialul și reușim să ajungem persoanele dorite de Dumnezeu. Însă nu ne putem dezvolta potențialul dacă ne temem de eșec. Ne va fi atât de frică să nu eșuăm sau să nu greșim, încât nu vom reuși să mergem înainte.

Văd adesea oameni care au un potențial uriaș, dar care, atunci când li se oferă o șansă sau o promovare, aceștia se grăbesc să le refuze. De multe ori, aceștia sunt nesiguri și nu își dau seama câte ar putea reuși dacă ar face numai un pas prin credință, știind că Dumnezeu este cu ei.

Când suntem nesiguri, de obicei, ne limităm la ceea ce este sigur și ne este familiar, în loc să riscăm și să eșuăm. Evităm preluarea unei responsabilități mai mari fiindcă simțim că nu suntem pregătiți – dar adevărul este că niciunul dintre noi nu este pregătit vreodată. Cu toate acestea, Dumnezeu este pregătit mereu, iar când începe să lucreze în viața ta, poți fi sigur că te va echipa cu cele necesare la momentul potrivit.


Dacă te bazezi pe Dumnezeu cu smerenie, vei avea succes. Când ne încredem în Hristos și nu în noi înșine, ne putem dezvolta potențialul, căci suntem eliberați de teama de a nu eșua.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon