Din slavă în slavă

Din slavă în slavă

„Noi toți privim cu fața descoperită, [căci continuăm să privim în Cuvântul lui Dumnezeu] ca într-o oglindă, slava Domnului și suntem schimbați în același chip al Lui, din slavă în slavă, [căci asta vine] prin Duhul Domnului [care este Domnul].” (2 Corinteni 3:18, Biblia amplificată)

Cum te vezi pe tine însuți?

Ești capabil să îți evaluezi propria persoană și comportamentul și să nu te consideri vinovat? Poți privi cu sinceritate la cât mai ai de parcurs, dar și la cât ai parcurs deja?

În 2 Corinteni 3:18, Pavel spune că Dumnezeu ne schimbă „din slavă în slavă”. Adică schimbările care au loc în noi, dar și cele care se aplică la circumstanțele noastre au loc treptat. Locul în care te afli acum nu este unul permanent.

Dacă te-ai născut din nou, înseamnă că te afli pe calea spre neprihănire. Poate că nu ai ajuns acolo unde ai vrea să fii, dar slavă Domnului că încă ești pe cărare. Bucură-te de slava în care te afli acum și nu îi invidia pe cei care se află în altă parte, dar nici nu te simți vinovat pentru locul în care ești tu. Poate că nu vom trece la următorul nivel al slavei până ce nu vom fi învățat să ne bucurăm de cel în care ne aflăm acum.


Nu fi prea aspru cu tine însuți. Dumnezeu te schimbă cu fiecare zi și te atrage tot mai aproape de El.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon