Experimentând dragostea lui Dumnezeu

Experimentând dragostea lui Dumnezeu

„Dragostea lui Dumnezeu față de noi s-a arătat [s-a manifestat] prin faptul că Dumnezeu a trimis în lume pe singurul [Unicul] Său Fiu, ca noi să trăim prin El.” (1 Ioan 4:9, Biblia amplificată)

Mulți oameni, atunci când sunt întrebați „Meriți să fii iubit?”, își spun cu sinceritate în sine Nu merit.

Știu că așa este, deoarece și eu credeam că nu merit să fiu iubită înainte de a ajunge să înțeleg adevărata natură a dragostei lui Dumnezeu și motivul pentru care mă iubește. Această înțelegere greșită a valorii mele în calitate de copil al lui Dumnezeu afecta modul în care îi tratam pe ceilalți. Eram nerăbdătoare cu oamenii, legalistă și dură, moralizatoare, nepoliticoasă, egoistă și neiertătoare.

Am avut o revelație atunci când Dumnezeu a început să-mi arate că nu îi iubeam pe ceilalți deoarece nu primisem niciodată dragostea Sa pentru mine. E adevărat că știam învățătura biblică ce spune că Dumnezeu mă iubește, dar nu o acceptasem și nu o primisem ca fiind o realitate în inima mea.

Adevărul este că lui Dumnezeu Îi face plăcere să ne iubească. De îndată ce-ți dai seama că ești iubit de Dumnezeu, nu datorită a ceva ce ai făcut sau nu ai făcut, atunci poți înceta să încerci să-I meriți sau să-I câștigi iubirea, ci vei putea să o primești pur și simplu, și să te bucuri de ea. Acesta este un pas important pentru a putea trăi într-o relație apropiată cu Tatăl.


Rostește cu voce tare de câte 10 ori pe zi: „DUMNEZEU MĂ IUBEȘTE!”

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon