Favoare specială

Favoare specială

„… cu cât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri [fiind perfect așa cum este], va da lucruri bune celor ce I le cer!” (Matei 7:11, Biblia amplificată)

Fiecare dintre noi am vrea să fim favorizați sau la loc de cinste. Este aceasta mândrie? Nu, dacă această poziție e de la Dumnezeu și nu vine prin prisma propriilor ambiții sau prin eforturile noastre egoiste de a atrage atenția asupra noastră.

Sinceră să fiu, îmi place foarte mult să văd cum Dumnezeu pune pe cineva în prim plan. E distractiv de văzut cum El scoate în evidență pe cineva pentru a primi atenție specială sau tratament preferențial. Atunci când Îl vedem lucrând cu putere în viața cuiva, ne vine să Îi aducem laude și mulțumiri.

E mereu plăcut să fii favorizat de către Dumnezeu. Însă acest lucru nu pare să se întâmple atât de des pe cât ne-ar plăcea. O parte din cauză suntem noi înșine. Dumnezeu ar vrea să facă atât de multe pentru noi, dar nu poate fiindcă noi nu Îi cerem. Unul dintre motivele pentru care nu o cerem este faptul că nu ne simțim vrednici. Niciunul dintre noi nu suntem vrednici prin noi înșine, dar Dumnezeu ne dă favoare dacă cerem!

E timpul să credem că Dumnezeu vrea să ne binecuvânteze. Lui Îi place să ne dea favoarea Sa. În calitate de copil al Domnului, mântuit, iertat și preaiubit, iată ce trebuie să înțelegi chiar azi: ești lumina ochilor Lui! El te iubește!


Tatăl nostru ceresc vrea ca toți copiii Săi să se ridice și să fie acele persoane pentru care Isus Hristos, Fiul Său, Și-a dat viața ca ei să poată deveni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon