Iertarea în opoziție cu sentimentele

Iertarea în opoziție cu sentimentele

„Taci înaintea Domnului și nădăjduiește în El! Nu te mânia pe cel ce izbutește în umbletele lui, pe omul care își vede împlinirea planurilor lui rele! Lasă mânia, părăsește iuțimea; nu te supăra, căci supărarea duce numai la rău!” (Psalmii 37:7-8)

Poate că cea mai răspândită concepție greșită despre iertare este ideea că, dacă sentimentele unei persoane nu s-au schimbat, înseamnă că nu a iertat cu adevărat. Mulți oameni au această idee greșită. Aceștia decid să ierte pe cineva care le-a făcut rău, dar, dacă au în continuare sentimente de mânie, simt că nu au iertat pe deplin persoana respectivă.

Poți fi supus Domnului, luând decizii biblice solide, dar, în același timp, fără să te „simți” pentru mult timp altfel decât te simțeai înainte să iei decizia de a ierta. Aici te poate ajuta credința. Tu ți-ai făcut partea, iar acum aștepți ca și Dumnezeu să Și-o facă pe a Lui. Sarcina Lui este să-ți vindece sentimentele, să te facă să te simți bine, să nu te mai simți rănit. Tu ai puterea de a decide să ierți, dar numai Dumnezeu are puterea de a-ți schimba sentimentele pe care le ai față de persoana care te-a rănit.

Procesul de vindecare durează. Așadar, nu trebuie să devii nerăbdător și să te descurajezi dacă nu „simți” ceva imediat. Dumnezeu este în control, făcând o treabă minunată în tine și în viața ta.


Ia decizia de a te supune lui Dumnezeu, având încredere că El îți va schimba inima. În cele din urmă, sentimentele tale se vor alinia deciziilor pe care le-ai luat.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon