În siguranță în Isus

În siguranță în Isus

„Eu sunt Vița, voi sunteți mlădițele. Cine rămâne în Mine și în cine rămân Eu aduce multă [din abundență] roadă, căci, despărțiți de Mine [îndepărtați de uniunea vitală cu Mine], nu puteți face nimic.” (Ioan 15:5, Biblia amplificată)

Dumnezeu vrea ca noi să fim dependenți în totalitate de El, așa cum este o mlădiță de vița de vie. Ar fi lipsit de înțelepciune din partea noastră să ne încredem în trup – al nostru sau al oricui altcuiva.

De câte ori nu ți-ai pus încrederea în propriile puteri, ca apoi să eșuezi? De câte ori nu ai fost dezamăgit de alți oameni în care ți-ai pus încrederea? De câte ori nu ai fost dezamăgit atunci când ceilalți te-au respins sau nu au făcut ce voiai tu să facă? Dumnezeu va îngădui să suferim dezamăgire după dezamăgire, până când vom învăța să ne bazăm pe El și să ne încredem numai și numai în El.

Nu spun că nu ar trebui să avem deloc încredere în oameni, dar trebuie să înțelegem că oamenii nu sunt perfecți și le-ar fi imposibil să nu ne dezamăgească niciodată. Pe de altă parte, însă, Isus nu ne dezamăgește! El este mereu cu noi, alături de noi, fiind Singurul în care ne putem încrede în totalitate.


E bine să ai relații minunate cu oamenii, dar nu le acorda încrederea care Îi aparține doar lui Dumnezeu!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon