Iubirea este respectuoasă

Iubirea este respectuoasă

„Blândețea [generozitatea, mărinimia] voastră să fie cunoscută [percepută și recunoscută] de toți oamenii. Domnul este aproape [vine în curând].” (Filipeni 4:5, Biblia amplificată)

Iubirea reprezintă un act generos, altruist. Un om egoist consideră că toți sunt ca el și că toți au aceleași preferințe ca și el, însă iubirea respectă ceea ce este diferit la ceilalți.

Respectarea drepturilor individuale este foarte importantă. Dacă Dumnezeu ar fi vrut ca noi toți să fim la fel, nu ne-ar mai fi înzestrat pe fiecare dintre noi cu amprente diferite. Cred că și numai acest lucru în sine dovedește că suntem creați egali, dar diferiți. Cu toții avem amprente, dar fiecare este diferită!
Cu toții avem abilități diferite, tuturor ne plac și ne displac diferite lucruri, avem diferite țeluri în viață, diferite motivații, iar lista continuă. Arătăm diferit, căci avem tot felul de mărimi și forme, iar fiecare dintre noi este unic.

Iubirea îi eliberează cu respect pe ceilalți pentru ca și aceștia să fie cine au fost creați să fie. Libertatea este unul dintre cele mai de preț daruri pe care le putem oferi. Isus a venit ca să ne ofere tocmai libertatea, și asta ne permite iubirea să le oferim celorlalți.

Iubirea lui Dumnezeu față de noi este necondiționată, iar noi ar trebui să învățăm să îi iubim pe ceilalți la fel. Fii plin de milă și crede mereu ce e mai bun.


Iubirea necondiționată îi iubește în mod altruist pe egoiști, le dăruiește cu generozitate zgârciților și îi binecuvântează neîncetat pe nerecunoscători.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon