Atunci când avem nevoie de El cel mai mult

Atunci când avem nevoie de El cel mai mult

„Încrede-te [bazează-te și fii încrezător] în Domnul din toată inima [și mintea] ta și nu te bizui pe înțelepciunea [înțelegerea] ta! Recunoaște-L [cunoaște-L] în toate căile tale, și el îți va netezi [îndrepta] cărările.” (Proverbele 3:5-6, Biblia amplificată)

De multe ori, spunem că ne încredem în Dumnezeu, dar, în noi, încă păstrăm niște temeri adânc ascunse cu privire la faptul că El nu ne va fi alături atunci când vom avea nevoie de El cel mai mult. Astfel, presupunem în mod eronat că, dacă vom continua să ne gândim la problemă și să ne îngrijorăm destul de mult, atunci vom reuși cumva să ne ocupăm singuri de aceasta – doar în caz că Dumnezeu nu Își face apariția pentru a face ceva atunci când vrem noi.

Problema cu o astfel de atitudine o constituie faptul că așa ajungem mai apropiați de problema noastră, în loc să fim mai aproape de Dumnezeu. Însă, când alegem să credem că Dumnezeu este în control și că El se va ocupa de orice problemă am avea, ne apropiem mai mult de Dumnezeu, iar problemele noastre nu mai par atât de îngrozitoare.

Dacă te încrezi în Dumnezeu, nu va mai trebui să te îngrijorezi și să găsești rezolvare la problemele pe care le ai. Când te afli într-o situație în care te simți copleșit, nu da ascultare acelei voci interioare care spune: Ce vei face? Ce vei face? Reamintește-ți numai: Mă voi încrede în Dumnezeu, iar El îmi va arăta ce am de făcut… dacă am ceva de făcut.


Păstrează-ți pacea, nu te neliniști, căci Dumnezeu va lupta pentru tine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon