Nu ești un ratat

Nu ești un ratat

„[Dumnezeu] A dezbrăcat domniile și stăpânirile și le-a făcut de ocară înaintea lumii, după ce a ieșit biruitor asupra lor prin cruce.” (Coloseni 2:15, Biblia amplificată)

În general, oamenilor care au fost abuzați, respinși sau abandonați le lipsește încrederea. Aceștia sunt mereu plini de rușine, sunt copleșiți de vină și au o imagine de sine negativă. Diavolul știe acest lucru și își pornește atacul asupra încrederii în sine ori de câte ori i se ivește ocazia. Scopul lui este să îi facă pe oameni să creadă că sunt niște ratați.

Diavolul știe că o persoană lipsită de încredere nu va avea niciodată curajul să facă lucrurile pe care vrea să le facă. El nu vrea ca tu să apuci să împlinești scopul lui Dumnezeu pentru viața ta. Dacă te poate face să crezi că ești incapabil, atunci nici măcar nu vei încerca să reușești ceva. Chiar dacă tot vei face un efort, teama ta de eșec îți va pecetlui înfrângerea, la care probabil că te și așteptai de la început din cauza lipsei de încredere. Acesta este ceea ce numim adesea „sindromul ratatului”. Oamenii eșuează din cauza încredințărilor greșite și continuă să aibă aceste încredințări greșite tocmai din cauză că eșuează. E greu să-ți dai seama ce apare mai întâi, dar oamenii ajung să fie închiși într-o capcană din care nu mai pot scăpa.

Isus l-a învins pe Satana, triumfând asupra acestuia pe cruce, iar victoria Lui este și a noastră. Poți învinge „sindromul ratatului” deoarece, prin Hristos, ești mai mult decât biruitor (Romani 8:37).

Victoria obținută de Dumnezeu pe cruce este totală și completă.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon