Odihnă pentru cei împovărați

Odihnă pentru cei împovărați

„Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri?” (1 Corinteni 6:19)

Primul pas pentru a depăși stresul este să recunoaștem că suntem stresați, iar apoi să căutăm care este sursa. A existat o perioadă în viața mea când experimentam în mod constant dureri de cap, de spate, de stomac, dureri de gât și toate celelalte simptome ale stresului, dar îmi era greu să recunosc că mă forțam prea tare fizic, mental, emoțional și spiritual. Voiam să fac toate lucrurile pe care le făceam și nu aveam curajul să Îl întreb pe Dumnezeu ce voia El să fac. Îmi era frică că mă va face să renunț la ceva la care nu eram pregătită să renunț.

Deși Dumnezeu dă putere celor împovărați, dacă te suprasolicitezi și depășești limitele trupului tău, vei experimenta stresul. Trupul noastru este templul (casa) lui Dumnezeu; suntem în neascultare de El atunci când ne forțăm trupurile peste limitele impuse de Dumnezeu, trăind în stres continuu. Cu toții avem limite; trebuie să ne dăm seama care sunt limitele noastre și să nu le depășim.

Dacă ne suprasolicităm trupul, nu putem să mergem la magazin ca să cumpărăm unul nou, așa că ai grijă de trupul care ți-a fost dat!

A te odihni în mod regulat este unul din cele mai înțelepte lucruri pe care poți să le faci.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon