Oferă o relație… nu o religie

Oferă o relație... nu o religie

Isus i-a zis: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea (cunoaște, familiariza și experimenta) Împărăţia lui Dumnezeu.” —Ioan 3:3

Când spui cuiva despre credința ta, îi oferi o religie… sau o relație?

Biblia spune că trebuie să ne naștem din nou (vezi Ioan 3:1-8) – nu spune că trebuie să fim religioși. Din păcate, oamenii prezintă adesea Evanghelia ca pe o listă de reguli religioase, nu ca pe o relație adevărată cu Dumnezeu.

Dar, respectând regulile „creștine” și mergând la biserică nu te face creștin, cum nici dacă stai într-un garaj nu te va face o mașină.

Regulile și regulamentele religioase pot fi dure și împovărătoare, dar nu asta vrea Isus pentru oameni. Isus dorește ca oamenii să trăiască într-o relație cu El.

Dacă cineva ne întreabă: „Ce religie ai?” Ar trebui să-i spunem despre relația personală cu Isus în loc de ce avem la biserică. Îmi place să răspund la această întrebare spunând: „Mulțumesc că ai întrebat. Nu am nicio religie, dar eu Îl am pe Isus.”

Trebuie să începem să-i întrebăm pe oameni: „Îl cunoști pe Isus? E prietenul tău? Ai o relație personală cu El?”

Data viitoare când cineva te întreabă despre credința ta, oferă-i o relație… nu o religie.


Rugăciune

Doamne, e ușor să cad în capcana mentalității că trebuie să urmezi un set de reguli ca să fii un creștin cu adevărat, dar nu aceasta este credința pe care o ceri de la mine. Ajută-mă să împărtășesc Evanghelia Ta într-un mod care îi conduce pe ceilalți la o relație transformatoare cu Tine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon