Puterea de a fi pozitiv

Puterea de a fi pozitiv

„Fiindcă așa cum gândește în inima lui, așa este el…” (Proverbe 23:7 BTF)

Acum mult timp, obișnuiam să fiu o persoană extrem de pesimistă. Întreaga mea filosofie de viață se baza pe următoarea idee: „Dacă nu te aștepți să ți se întâmple lucruri bune, nu vei fi niciodată dezamăgit.” Trecusem prin atât de multe suferințe încât nu mai îndrăzneam să cred că merit vreun lucru bun. Prin urmare, deoarece toate gândurile mele erau negative, așa erau și cuvintele pe care le rosteam, și viața mea devenise negativă.

Poate că te regăsești în aceeași situație în care am fost și eu acum mult timp: alegi să nu-ți faci speranțe, pentru a te proteja. Acest mod de gândire generează un stil de viață negativ. Vei începe să vezi totul în negru, din cauza gândurilor tale pesimiste.

Atunci când am început să studiez cu adevarat Cuvântul și să am încredere în Dumnezeu că mă va restaura, una dintre primele decizii pe care le-am luat a fost să elimin negativismul din viața mea. Cu cât Îl slujesc mai mult pe Dumnezeu, cu atât realizez importanța unei gândiri pozitive și optimiste în mintea și în cuvintele pe care le rostesc.

Acțiunile noastre sunt o urmare directă a ceea ce gândim. O gândire negativă va genera o viață negativă. Dar dacă ne înnoim mintea așa cum ne îndeamnă Cuvântul lui Dumnezeu, vom putea discerne voia bună, plăcută și desăvârșită a Sa, așa cum ni se spune în Romani 12:2.

Aliniază-ți gândurile cu voia lui Dumnezeu și viața îți va fi schimbată.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon