Roagă-te cu perseverență

Roagă-te cu perseverență

Nu aveţi, pentru că nu cereţi. —Iacov 4:2

În urmă cu douăzeci de ani, propoziția următoare mi-a schimbat viața: „Nu ai, pentru că nu-I ceri lui Dumnezeu”. Acest verset scurt mi-a deschis calea pentru a descoperi puterea schimbătoare de viață a rugăciunii perseverente.

În acel moment din viața mea eram stresată în legătură cu multe lucruri diferite. Încercam să-mi fac lucrarea să crească, încercam să-l fac pe soțul meu să facă una sau alta, încercam să-i fac pe copiii mei să acționeze într-un anumit mod, încercam să-i fac pe alții să facă ceea ce-mi doresc, practic – încercam să fac absolut totul de una singură. După cum probabil poți ghici, nu a funcționat!

Ca un creștin proaspăt, epuizat și frustrat, într-o zi mi-am dat seama că era inutil să trăiesc pe cont propriu. Trebuia să-mi duc problemele la Dumnezeu. Cu alte cuvinte, trebuia să mă rog mai mult!

Când înțelegem dragostea lui Dumnezeu și planul Său pentru noi, începem să vedem ușile pe care El vrea să le deschidă pentru noi. Dar vom conștientiza aceste lucruri doar când vorbim în mod constant cu El, ascultând vocea Lui și înrădăcinându-ne mai profund în relația noastră cu El.

În Matei 7:7, Isus ne spune: „Cereți, și vi se va da; căutați și veți găsi; bateți și vi se va deschide”.

De multe ori, abia când ajungem la capătul puterilor noastre, apelăm la rugăciune, dar când rugăciunile noastre nu primesc răspuns imediat, renunțăm. Astăzi, vreau să te încurajez nu doar să te rogi, ci să te rogi perseverent. Nu te stresa încercând să faci lucrurile să se întâmple de unul singur. Dă-i totul lui Dumnezeu în rugăciune.

Nu uita, El promite că atunci când Îl căutăm, Îl vom găsi. Să ne rugăm și să-L căutăm cu toată inima.


Rugăciune

Doamne, amintește-mi să vin cu problemele mele la Tine. Am obosit să mă bazez pe propriile mele puteri. Am nevoie de călăuzirea și direcția Ta. Mă voi încrede în Tine pe măsură ce Te caut în fiecare zi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon