Teste cu cartea deschisă

Teste cu cartea deschisă

„Domnul încearcă [și testează] pe cel neprihănit [de neclintit]…” (Psalmul 11:5, Biblia amplificată)

Câteodată, profesorii le permit elevilor să dea teste cu cartea deschisă. Acestora li se permite să stea cu manualele deschise în timp ce răspund la întrebări. Cu toții ajungem să dăm teste, fără excepție – fiecare e testat în diferite momente din viață. Însă toate sunt teste cu cartea deschisă. Cu orice ne-am confrunta în viață, Dumnezeu ne-a oferit răspunsurile în Cuvântul Său.

Apropierea de Dumnezeu prin intermediul Cuvântului Său în perioadele dificile ne oferă puterea și răspunsurile de care avem nevoie. Adesea, Dumnezeu îngăduie ca noi să trecem prin greutăți fiindcă ne testează, ne întinde și ne întărește. În astfel de perioade, Satana ne atacă pe plan mental cu tot felul de minciuni de genul: „Dumnezeu nu te iubește și, dacă ar fi avut de gând să te ajute, ar fi făcut-o deja. Mai bine ai înceta să te mai încrezi în Dumnezeu și ți-ai face singur planul de scăpare.” Acum e momentul să rămâi neclintit, nu să te dai bătut!

Viața nu e mereu ușoară. Vor fi și zile sau perioade în care vom înfrunta provocări. Însă, dacă alegi să te bazezi pe Dumnezeu în astfel de perioade, îți vei da seama că vei avea parte de bucurie chiar și în zilele mai grele. Puterea divină, înțelepciunea și cunoașterea, maturitatea spirituală și caracterul, toate acestea se dezvoltă în noi atunci când suntem supuși testelor.


Pentru a putea crește în Dumnezeu și a face ceea ce te-a chemat să faci, alege să fii credincios. Caracterul Său se va revela în viața ta în timp.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon