Legalizmi ka mbaruar

Legalizmi ka mbaruar

Por kur Jezusi mori uthullën, tha: «U krye!». Dhe duke ulur kryet, dha frymën. (GJONI 19:30)

Kur Jezusi foli nga kryqi, tha, “U krye!” Ai po thoshte se sistemi i legalizimit përfundoi, dhe tani jo vetëm priftërinjtë e lartë fetarë mund të hynin në praninë e Perëndisë, por që të gjithë njerëzit mund të gëzojnë praninë e Tij, të flasin me Të, dhe të dëgjojnë zërin e Tij.

Përpara se Jezusi të vdiste në vendin tonë, e vetmja mënyrë për të marrë premtimet e Perëndisë ishte të jetonim një jetë të përsosur, të pamëkat ( të ishim shumë legalistë), ose të ofronim flijime gjaku për mëkatin, flijimin e kafshëve. Kur Jezusi vdiq dhe pagoi për mëkatet tona, mëkatet e njerëzimit me vetë gjakun e Tij, Ai hapi një rrugë të re për çdo person që të shijojë praninë e Perëndisë. Kur Jezusi tha, “U krye,” Ai na ftoi në një jetë lirie dhe jo frike. Një jetë në të cilën ne mund të udhëhiqemi nga Fryma e Shenjtë dhe jo nga rregullat. Njerëzit e zakonshëm që nuk bëjnë çdo gjë siç duhet gjatë të gjithë kohës mund të hyjnë tani lirisht në prezencën e Perëndisë.

Liria nga legalizmi nuk është një thirrje për më pak ligje ose dembelizëm. Ajo është një përgjegjësi për secilin prej nesh që të mësojmë Fjalën e Perëndisë dhe të dëgjojmë nga Perëndia për veten tonë, gjë që Perëndia e ka dëshiruar gjithmonë që nga fillimi i kohërave.


FJALA E PERËNDISË PËR SOT: Perëndia të do ty dhe dëshiron që të shijosh jetën tënde.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon