“martiri” i gabuar

“martiri” i gabuar

Por ti kur jep lëmoshë, e majta jote të mos dijë ç’bën e djathta jote… –Mateu 6:3

Të gjithë e dimë se çfarë është një martir. Të gjithë kemi dëgjuar histori prekëse të heronjve që kanë dhënë jetën për Krishtin. Por ka një lloj tjetër martiri që nuk është i guximshëm dhe fisnik, vuajtës i madh që është gjithmonë i gatshëm të ndajë dhimbjen me këdo që do ta dëgjojë. Ky martir kërkon që të gjithë ta dinë çfarë sacrifice po bëjnë në jetën e tyre.

Në “kurthin e martirit” mund të biem shumë lehtë. E fillojmë duke u shërbyer familjeve dhe miqve me dashuri. Mbas pak kohe, zemrat tona fillojnë të ndryshojnë dhe ne fillojmë të presim diçka në kthim. Me kohën, nuk e kemi më zemrën e shërbërtorit. Qëndrimi ynë është i hidhur dhe së shpejti zbulojmë se jemi zhytur në keqardhje për veten. Jemi kthyer në një martir.

Bibla thotë të japim pa e ditur e majta jonë se ç’bën e djathta. Me fjalë të tjera, Perëndia do që ne të shërbejmë dhe të japim pa u shqetësuar nëse njerëzit do ta vënë re apo jo.

A keni rënë në “kurthin e martirit”? Nëse po, kërkojini Perëndisë t’ju japë zemrën e tij që të jepni pa u shqetësuar nëse të tjerët do ta vënë re.


Lutje

Frymë e Shenjtë, më trego nëse kam rënë në kurthin e martirit. Unë dua të kem zemrën tënde për shërbim që t’u jap të tjerëve në mënyrën që Ti do, pa interes për veten dhe me gëzim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon