Chceš počuť viac?

Chceš počuť viac?

„Hospodina, svojho Boha, budete nasledovať a jeho sa budete báť, jeho prikázania budete ostríhať a na jeho hlas budete počúvať; jemu budete slúžiť a jeho sa budete verne pridŕžať.“ (DEUTERONOMIUM 13:4)

Ak očakávame, že budeme počuť od Boha, musíme aj počúvať Jeho hlas. Musíme tiež rýchlo poslúchnuť, ak chceme od Neho počuť častejšie. Našu citlivosť na Jeho hlas v našich srdciach môžeme zvýšiť poslušnosťou a znížiť neposlušnosťou. Neposlušnosť plodí ešte viac neposlušnosti a poslušnosť vedie ešte k väčšej poslušnosti.

Sú dni, keď hneď po prebudení vieme, že budeme mať „telesný deň“. Začíname deň s pocitom tvrdohlavosti a lenivosti, frustrácie a precitlivenosti. Naše prvé myšlienky sú: „Chcem, aby mi dnes každý dal pokoj. Nebudem upratovať tento dom, ale idem nakupovať. Nebudem dbať na svoju zdravú stravu, budem celý deň jesť čo chcem a nechcem, aby to ktokoľvek komentoval.“

Počas takýchto dní nás čaká rozhodnutie. Môžeme tieto pocity nasledovať alebo sa môžeme modliť: „Bože, pomôž mi, prosím – a urob to rýchlo!“ Naše pocity môžu byť pod panstvom Ježiša Krista, ak Ho len jednoducho požiadame, aby nám pomohol napraviť naše postoje.

Viem všetko o „telesných dňoch“. Viem, že môžu začať zlé a môžu byť ešte horšie. Zdá sa, že akonáhle sa poddáme sebeckým postojom a nasledujeme telo, zvyšok dňa pôjde „z kopca“. Ale vždy, keď poslúchame svoje svedomie, otvárame okno, ktoré Boh môže použiť, aby nás viedol svojim Duchom. Zakaždým, keď poslúchneme Boží hlas, nabudúce príde viac svetla. Keď spoznáme radosť z nasledovania Boha, nebudeme ochotní už nikdy žiť bez Neho.

BOŽIE SLOVO PRE TEBA NA DNES: Nedovoľ, aby si mal dnes „telesný deň“.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon