V tebe je poklad

V tebe je poklad

„No, ten poklad [božské Svetlo evanjelia] máme v [krehkých, ľudských] hlinených nádobách, aby zvrchovanosť moci bola Božia a nie z nás.“ (2. KORINŤANOM 4:7)

Viac ako čokoľvek iné, chcem jasne počuť Boží hlas a byť si vedomá Jeho neustálej prítomnosti. Verím, že toto čítate, pretože máte tú istú túžbu. Aj pred mnohými rokmi som písala a verila som v Ježiša Krista ako môjho Spasiteľa, ale netešila som sa z blízkeho spoločenstva s Bohom. Cítila som, že sa vždy k Nemu naťahujem, ale nedostanem sa do cieľa. Jedného dňa, keď som stála pred zrkadlom a česala si vlasy, položila som Mu jednoduchú otázku: „Bože, prečo mám stále taký pocit, akoby som Ťa hľadala, ale nemohla Ťa nájsť?“ Okamžite som vo svojom srdci začula tieto slová: „Joyce, hľadáš ma vonku, avšak musíš ma nájsť vo vnútri.“ Dovoľte, nech vám to vysvetlím: Božie Slovo hovorí, že On žije v nás, ale pre niektorých ľudí je táto pravda ťažko pochopiteľná. Verš pre dnešok vysvetľuje, že v sebe máme poklad Božej prítomnosti, ale mnohí, ktorí veria v Ježiša, nikdy nepocítia radosť z Jeho prítomnosti alebo z neustáleho spoločenstva s Ním.

Pracovala som a snažila som sa dostať k Bohu, ale pravda bola taká, že On vo svojej milosti a milosrdenstve prišiel ku mne a urobil si v mojom vnútri svoj vlastný dom. To isté platí aj pre vás, ako pre Božie dieťa. On je s vami neustále a je vašou silou, pokojom, radosťou a pomocou. Chce s vami rozprávať, takže začnite počúvať vo svojom srdci a zistíte, že On je oveľa bližšie, než si myslíte.

BOŽIE SLOVO PRE TEBA NA DNES: Nájdi si dnes čas. Buď ticho a počúvaj.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon