My čakáme, Boh rozpráva

My čakáme, Boh rozpráva

„Ideš v ústrety tomu, čo s radosťou robí spravodlivo, teba na tvojich cestách spomína.“ (IZAIÁŠ 64:4, SSV)

Duch Svätý nás povedie k úžasným veciam v modlitbe, ak Ho len jednoducho poprosíme, za čo sa máme modliť, čakáme na Jeho odpoveď a potom poslúchneme.

Sme nerozumní, ak povieme, že nemáme čas čakať na Boha a dovoliť Mu, aby s nami hovoril a viedol nás, keď sa modlíme. Na jedlo v reštaurácii budeme čakať aj štyridsať minút, ale hovoríme, že nemáme čas čakať na Boha. Keď čakáme na Boha a obraciame svoje srdcia k Nemu aby nám dal nasmerovanie, ctíme si Ho tým. Skrze našu ochotu čakať On vie, že chceme naplniť Jeho vôľu a sme závislí na Jeho vedení.

Ušetríme veľa času tým, že obrátime svoje srdcia k Bohu a čakáme na Neho. Ako hovorí verš pre dnešok, Boh ide v ústrety tým, ktorí na Neho čakajú. Začnite svoje modlitby jednoduchými slovami: „Milujem Ťa, Pane, a dnes v mojich modlitbách čakám na Tvoje nasmerovanie.“ Potom sa začnite modliť to, čo máte vo svojom srdci a nie to, čo máte vo svojej mysli alebo vôli.

Nedávno som sa modlila za istých ľudí, aby urobili správnu vec, o ktorej som vedela, že ju musia urobiť. Boh mi ukázal, že sa musím za nich modliť, aby rozvíjali svoju disciplínu, pretože jej nedostatok ovplyvňoval mnoho oblastí ich života. Ja som sa modlila za jednu oblasť, za tú, ktorú som videla, ale Boh videl oveľa ďalej ako ja.

Inokedy som sa zase modlila za niekoho, kto mal problém so svojim správaním, aspoň ja som to tak videla. Boh mi však ukázal, že koreňom jeho problému bolo sebaodmietnutie, a že sa musím modliť, aby spoznal ako veľmi ho Boh miluje. Vidíte, často sa modlíme za to, čo vidíme, ale Boh nás povedie ďalej a hlbšie, ak na Neho budeme čakať.

BOŽIE SLOVO PRE TEBA NA DNES: Čas strávený čakaním na Boha nikdy nie je stratený.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon