Odstránenie rozptýlení

Odstránenie rozptýlení

Ale hľadajte najprv kráľovstvo Božie a jeho spravodlivosť, a to všetko vám bude pridané. —MATÚŠ 6:33

Jednou z najprefíkanejších zbraní Satana je rozptyľovanie. Vie, že ak odvedie našu pozornosť na svetské starosti, tak pravdepodobne začneme zanedbávať náš čas s Bohom.

Aby nás Boh udržal verných v blízkom vzťahu a komunikácii s Ním, tak niekedy od nás chce, aby sme odstránili rozptýlenia, ktoré nás od Neho oddeľujú, hoci to bolí.

Napríklad, ak naša kariéra, túžba po peniazoch či vyšší sociálny status sú pre nás dôležitejšie, ako sa páčiť Bohu, tak si potrebujeme svoje priority usporiadať. Možno ti nejaký vzťah bráni v trávení času s Bohom a vyhľadávaš pozornosť a uznanie danej osoby viac ako Boha. Podstatou je, že akákoľvek situácia či túžba, ktorá nám bráni vo vedení Svätým Duchom a žitiu pre Boha, je nezdravým rozptyľovaním, ktoré nám škodí.

Boh chce, aby sme boli vedení Jeho Duchom, nie rozptýleniami. Takže, daj dnes nabok všetky svetské rozptýlenia a cieľavedome sa zameraj na Boha. Keď najprv hľadáš Boha, a to celým svojím srdcom, tak Ho aj nájdeš. Vždy čaká na teba.


Modlitba

Pane, prosím Ťa, pomôž mi odstrániť všetky rozptýlenia v mojom živote, hoci to bolí. Pomôž mi hľadať Ťa nadovšetko a byť vedený Svätým Duchom v mojom každodennom živote. Chcem žiť pre Teba!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon