Bodite močni in pogumni

Bodite močni in pogumni

Samo krepak (močan) bodi in zelo pogumen (odločen, srčen), da boš storil vse v skladu s postavo, kakor ti je zapovedal Mojzes, moj služabnik. (Jozue 1,7)

Bog želi, da smo popolnoma osvobojeni strahu. Ne želi, da trpimo, in ne želi, da nas strah ustavi ali nam prepreči, da bi samozavestno delali, kar nam je naročil. Bog deluje v naše dobro, ko smo usmerjeni Nanj, namesto na svoje strahove, ko prisluhnemo Njegovemu glasu, namesto glasu strahu. Kadar imamo misli ali občutke strahu, nas naš sovražnik, satan, samo poskuša odvrniti od Boga in Njegove volje za naše življenje. Morda občutimo strah v različnih življenjskih obdobjih, ampak lahko se odločimo, da bomo zaupali Bogu in da bomo, če bo treba, naredili to kljub strahu.

Bog mi je pred mnogimi leti spregovoril na srce »naredi kljub strahu«. Ko je Bog rekel Jozuetu, naj »se ne boji«, ga je opozoril, da ga bo strah poskušal ustaviti in mu preprečiti, da bi naredil to, kar Bog želi. Bog je rekel Jozuetu, naj ne dovoli strahu, da bi ga prevzel in nadzoroval, ampak naj gre naprej močan in poln poguma.

Ko smo prestrašeni, je prva stvar, ki jo moramo narediti, molitev. Odločiti se moramo, da bomo iskali Boga, dokler ne bomo vedeli, da smo čustveno in miselno premagali strah. Ko tako delamo, smo usmerjeni na Boga, namesto na svoj strah. Slavimo Boga za to, kar On je, in izrazimo svoje spoštovanje in hvaležnost za vse dobro, ki ga je izkazal, ki ga izkazuje in ga bo še naprej izkazoval.

Ko se naslednjič soočite s strahom, si zapomnite, bodite močni in polni poguma ter napredujte v Božji volji. Tudi če ste prestrašeni in morate nekaj storiti, pojdite in naredite, medtem pa ostanite usmerjeni na Boga, namesto na svoj strah.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Sledite Božjemu glasu, ne glasu strahu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon