Vztrajnost, ki jo vodi Duh

Vztrajnost, ki jo vodi Duh

Kaj bom torej storil? Molil bom s svojim duhom [po Svetem Duhu, ki je v meni], a molil bom tudi [inteligentno] s svojim umom in razumevanjem. (1 Korinčanom 14,15)

Zares bi vas rada opogumila, da vztrajno molite neomajne, vztrajne molitve pod vodstvom Svetega Duha – ne samo ponavljajočih se molitev, ki ne prihajajo iz vašega srca, ampak take molitve, ko se odločite, da ne boste odnehali, ampak »trmasto« vztrajali. Možno je, da uporabljate svoja usta, da izgovarjajo besede molitve, ki nimajo nobenega pomena, in take molitve niso nič drugega kot mrtva dela. Lahko citiram celotno Gospodovo molitev, medtem ko mislim na nekaj drugega. To nikakor ne bo proslavilo Boga, meni pa ne storilo nič dobrega. Če pa sem iskrena in molim s srcem, Bog sliši in deluje v moje dobro.

Zgolj govorjenje ne naredi ničesar za Boga niti ničesar ne dopolni v našem življenju. Zato moramo biti previdni tudi takrat, ko znova in znova molimo za isti namen, da ne zapademo v nesmiselno ponavljanje. Namesto tega moramo dovoliti Svetemu Duhu, da nas vodi na svež način, čeprav obravnavamo témo, glede katere molimo že precej dolgo. Včasih nas bo vodil k marljivosti in vztrajnosti glede zadeve, vendar obstaja razlika med ponavljanjem in vztrajnostjo, ki jo vodi Duh.

V molitvi izgovorjene besede, ki niso povezane z našim srcem, so besede brez moči. Ko molimo, se moramo zbrati in osredotočiti na to, kar rečemo. Nikoli ne smemo samo govoriti stvari, ki smo si jih zapomnili, medtem ko je naše srce daleč stran od Boga. Iskrena (srčna, vztrajna, goreča) molitev pravičnega ima na voljo ogromno moč (veliko premore) (gl. Jakob 5,16).


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Vaše srčne molitve k Bogu imajo moč in On jih sliši.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon