Svobodni, da sledimo Duhu

Svobodni, da sledimo Duhu

Gospod je Duh, kjer pa je Gospodov Duh, tam je svoboda (osvoboditev izpod suženjstva, prostost). (2 Korinčanom 3,17)

Čeprav sem v teh Posvetitvah že omenila témo legalizma, formalnosti, ki odvrača življenje Duha, bi jo rada še podrobneje razložila, ker verjamem, da je ogromna ovira za poslušanje Boga.

Prepričana sem, da ne moremo doživeti radosti, dokler nas ne vodi Božji Duh, Duh pa nas ne more voditi, če obenem živimo pod postavo. Legalizem (strogo, fanatično upoštevanje pravil) je miselnost, ki trdi, da morajo vsi vse delati na enak način, in to vedno. Božji Duh pa nas vodi posamezno in pogosto na edinstven, ustvarjalen način.

Božja zapisana beseda pravi isto vsakomur in ni stvar lastne razlage (gl. 2 Peter 1,20). To pomeni, da Božja beseda ne pravi nečesa eni osebi, nekaj drugega pa drugi osebi. Vendar pa je neposredno vodstvo Svetega Duha osebna zadeva.

Bog lahko nekoga vodi, naj ne jé sladkarij zaradi zdravstvenih zadev te osebe. To pa ne pomeni, da nihče ne sme jesti sladkih stvari. Legalisti poskušajo vzeti Božjo besedo in jo drugim vsiliti kot pravilo.

Slišala sem, da so pismouki in farizeji do takrat, ko se je Jezus rodil, Deset zapovedi spremenili v dva tisoč pravil, ki naj bi jih ljudje izpolnjevali. Predstavljajte si, kako je živeti pod takim zakonom. To je suženjstvo!

Jezus je prišel osvobodit jetnike. Nismo svobodni zato, da delamo, kar nam pade v glavo, ampak smo bili osvobojeni legalizma in smo zdaj prosti, svobodni, da sledimo Svetemu Duhu v vsej ustvarjalnosti, na oseben način, kakor nas On vodi.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Zaupajte Svetemu Duhu, da vam bo govoril in vas vodil skozi življenje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon