Molite, preden je prepozno

Molite, preden je prepozno

Ko je prišel na tisti kraj, jim je rekel: »Molite, da [sploh] ne pridete (ne vstopite, ne zaidete) v skušnjavo. (Luka 22,40)

Učenci so bili skušani na mnogo načinov, ko so z Jezusom čakali v vrtu Getsemani. Morda so želeli pobegniti, se skriti ali pa narediti tako kot Peter, ko je tajil, da pozna Kristusa. Jezus jim ni rekel, naj molijo, da ne bi bili skušani, ampak jim je rekel, naj molijo, da ne pridejo (vstopijo) v skušnjavo.

Všeč bi nam bilo, če nikoli ne bi čutili skušnjave po napačnih stvareh, ampak to se nikoli ne bo zgodilo. Sveto pismo pravi, da skušnjava mora priti. Eden izmed razlogov, da imamo vero v Boga, je ta, da se lahko upremo skušnjavi, da bi počeli napačne stvari. Jezus je želel, da učenci molijo že vnaprej, tako bi bili takrat, ko pritisk še naraste, že dovolj močni, da bi se uprli.

Če ima nekdo težave z apetitom, je najbolje, da moli za moč, da bo lahko rekel »ne« napačni izbiri, še preden se sploh usede za mizo. Zakaj bi čakal vse do takrat, ko je breme pretežko in mu skušnjava strmi v obraz z omamnim vonjem hrane? Zares sem prepričana, da bi videli veliko več zmag, če bi prepoznali svoja šibka področja in redno molili za moč. Zase vem, da sem skušana z nepotrpežljivostjo, hitro izrazim nestrpnost, kadar moram veliko čakati, zato molim, še preden sploh pridem v tak položaj, in mi pomaga. Bog nam je obljubil svojo moč, vendar Ga moramo prositi zanjo.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Vse zmorete v Kristusu, ki vam daje moč.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon