Izpovedujte Besedo

Izpovedujte Besedo

Moj jezik naj govori (prepeva) Tvojo besedo, kajti vse Tvoje zapovedi so pravičnost. (Psalm 119,172)

Božja beseda je tak zaklad. Polna je modrosti, usmeritev, resnice in vsega drugega, kar potrebujemo, da uspešno živimo z namenom in močjo. V svojo molitev moramo vključevati Besedo, jo izgovarjati, izpovedovati v vse okoliščine in nad vsako dogajanje. Beseda ‘izpovedovati’ pomeni »izreči isto kot«. Ko torej izpovedujemo Besedo, izrečemo isto, kar govori Bog; sebe postavimo v strinjanje z Njim. Če si res želimo globokega in živahnega odnosa z Bogom, se moramo strinjati z Njim in prav nič drugega nam ne bo pomagalo pri tem tako kot izpovedovanje Njegove besede. Izpovedovanje okrepi poznavanje Besede in vero v Boga, kar poveča točnost, natančnost in učinkovitost molitve.

Da bi lahko izpovedovali Besedo, jo moramo poznati, saj se lahko strinjamo z Bogom samo takrat, ko vemo, kaj je storil in kaj je izrekel. Pogosto srečujem ljudi, ki prosijo Boga za nekaj, kar že imajo, ali pa prosijo, naj naredi iz njih nekaj, kar že so, in rada bi jim rekla: »Nehajte moliti na tak način! Bog je že dokončal delo, za katero ga prosite.« Ni treba Boga prositi, naj vas blagoslovi, ker vas je že blagoslovil. Bolje bi bilo reči: »Bog, zahvaljujem se Ti, ker sem v skladu s Tvojo besedo že blagoslovljen/-a.« Molitve, kjer prosimo Boga za nekaj, kar nam je že dal, so popolnoma nepotrebne. Ko molimo Božjo besedo nazaj Njemu ali pa Ga spominjamo nanjo, počastimo Njegovo besedo in opomnimo sebe, kaj pravi. Kadarkoli izgovarjamo Njegovo besedo, se iz nebes sprosti moč, da na zemlji nekaj spremeni!


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Božja beseda, ki pride iz vaših ust v veri, je ena izmed najmočnejših sil v nebesih in na zemlji.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon