Bodite pogumni

… [brezkompromisno] pravični pa so pogumni kakor mlad lev. (Pregovori 28,1)

Nekateri ljudje izžarevajo pogum, medtem ko se drugi borijo s tem, kako naj kot ljubljeni Božji otroci živijo pogumno. Tudi sama sem imela tako težavo, dokler mi ni Bog pokazal nekaj pomembnih ključev, ki so mi pomagali živeti pogumno. Rada bi vam jih predstavila.

  1. Zavračajte strah. V naši družbi je strah epidemija. Sveto pismo nas v Pismu Hebrejcem 10,38 uči, naj živimo iz vere in se obrnemo proč od strahu.
  2. Pustite neuspehe za seboj. Vi niste napaka, če ste poskusili nekaj novega in se ni dobro izteklo. Zgrešite samo takrat, ko nehate poskušati. Ne bojte se narediti napake. Če pa jo, hitro okrevajte in nadaljujte.
  3. Ne primerjajte se. Dokler se primerjate z drugimi, je pogum nedosegljiv. Pogum prihaja iz sprejemanja samega sebe takšnega, kot ste, in iz tega, da naredite največ, kar lahko.
  4. Bodite pripravljeni, da ukrepate. Preiščite svoje srce in se vprašajte, kaj mislite, da Bog želi, da storite – in potem to naredite.

Molite glede teh štirih ključev in prosite Svetega Duha, da jih lahko uresničite. V Kristusu in po Njegovi milosti lahko zaupate in ste izpolnjeni s pogumom.

Kratka molitev

Sveti Duh, želim, da je pogum ena izmed mojih razpoznavnih lastnosti. Pomagaj mi, da s Tvojo močjo uresničujem te štiri ključe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon