Bodite velikodušni in veseli

Vsakdo naj da, kakor se je v srcu namenil, ne z žalostjo ali na silo, kajti Bog ljubi veselega darovalca. (2 Korinčanom 9,7)

Kot kristjani bi morali biti velikodušni ljudje, ki dajemo karkoli in kadarkoli le lahko. To se ne nanaša le na denar – lahko ponudimo pomoč, spodbudo, čas, talente, odpuščanje …

To pomeni, da nam sebičnost ne sme biti v napoto. Veliko ljudi je skopih, oklepajo se tega, kar imajo, in bojijo se temu odreči. Drugi niso skopi v dejanjih, so pa skopi v svojem srcu. Dajejo zaradi dolžnosti, ne zato, ker bi to želeli.

Ampak to ni način dajanja, v kakršnega nas Bog kliče. Drugo pismo Korinčanom 9,7 nam pravi, da Bog ljubi (se veseli, ceni nad vse in se noče odpovedati ali narediti brez) veselega (srečnega, spodbujenega, da nekaj naredi) darovalca [čigar srce se daruje].

Ko svoje življenje predamo Njemu, je vse, kar imamo, tako ali tako Njegovo – nič več ne pripada nam. Moramo biti darovalci, ki uporabljajo svoje dobrine tako, kot On želi.

Veselo dajajte. To ugaja Bogu. Kdor veselo daje, je srečen, izpolnjen in zelo učinkovit.

Kratka molitev

Gospod, v svojih mislih in srcu se namenjam, da bom vesel darovalec. Pokaži mi, kako lahko že danes velikodušno dajem Tebi in ljudem okrog sebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon