Bog daje avtoriteto

Bog daje avtoriteto

Vsakdo naj se zvesto podreja vladni (civilni) avtoriteti (oblasti). Ni je namreč avtoritete (oblasti), razen od Boga [z Njegovim dovoljenjem, Njegovo odobritvijo]. In te, ki obstajajo, so postavljene od Boga. (Rimljanom 13,1)

Drža spoštovanja in podrejenosti avtoriteti mora pronicati v naše vsakdanje življenje, ker je Bog postavil avtoriteto (oblast) z namenom, da nas ohrani varne in da se naše veselje poveča. On je tisti, ki nam daje obe avtoriteti, duhovno in naravno; pomembno je, da ubogamo obe. Spoštovati moramo tudi prometne znake, ki jih pristojni postavijo. Če smo na področju, kjer je parkiranje prepovedano, potem tam ne parkiramo. Če je edino prosto mesto za parkiranje namenjeno invalidom, vi pa niste invalid, ne parkirajte tam, čeprav to pomeni, da boste morali prehoditi dolgo pot! Ko zasveti rdeča luč »Ne hodi,« potem se ustavite. Ne prečkajte ceste samo zato, ker se vam mudi. Če na cesti naletite na zaporo, ki ne dovoli nadaljnje vožnje, potem je ne zaobidite.

Morda si mislite: »No ja, take stvari ne morejo ničesar spremeniti. To so malenkosti. Jaz pa imam velike težave, za katere potrebujem rešitev.« Naše velike težave se ne bodo rešile, dokler se ne bomo naučili, da na videz majhne, vsakdanje odločitve, ali bomo spoštovali avtoriteto ali pa ne, močno vplivajo na naše življenje.

Obnašanje, podobno temu, kot sem ga pravkar opisala, odraža nespoštljiv odnos do avtoritete (oblasti), to pa ovira našo sposobnost prepoznavanja Božjega glasu, saj je Bog sam postavil avtoriteto v naše življenje in želi, da jo priznamo in spoštujemo. Ko spoštujemo avtoriteto, dano v naše življenje, s tem izkazujemo čast in spoštovanje Njemu.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bodite zelo previdni, da ubogate Boga v drobnih stvareh, saj bo to močno spremenilo vaše življenje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon