Ste lačni Boga?

Ste lačni Boga?

On nasiti hrepenečo dušo in lačno napolni z dobrotami. (Psalm 107,9)

Kadar smo lačni, se precej potrudimo, da pridemo do hrane. Mislimo na hrano, govorimo o njej, gremo v trgovino, da jo nabavimo, in si jo potem skrbno pripravimo. Prepričana sem, da bi morali ravnati na enak način, če smo lačni Boga, če želimo več Boga v svojem življenju. Bog je rekel, naj Ga iščemo z vsem srcem, marljivo, z navdušenjem, gorečnostjo in vso resnostjo.

Vsak teden porabimo veliko časa za naravno hrano, koliko časa pa porabimo za duhovno hrano? Ocenjujem, da večina izmed nas porabi najmanj štirinajst ur na teden za iskanje, pripravo in uživanje naravne hrane. Iskreno se moramo vprašati, koliko časa vložimo v iskanje Boga in učenje o Njem. Kako blizu Bogu smo, je odvisno od tega, koliko časa smo pripravljeni vložiti v razvijanje odnosa z Njim. Čas je nam vsem dragocen in moramo ga uporabljati za stvari, ki so nam najpomembnejše. Čas lahko zapravite ali pa investirate; to je vaša izbira. Kar zapravimo, izgubimo, kar pa investiramo, dobimo povrnjeno z obrestmi vred.

Močno vam polagam na srce, da vsaj toliko časa, kolikor ga porabite za naravno hrano, iščite Boga, in kmalu boste izpolnjeni z Njegovo modrostjo in prisotnostjo. Našli boste zadovoljstvo, kakršnega še nikoli niste okusili, ko On sam izpolni vašo dušo s seboj.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Samo Bog izpolni lačno dušo, zato Mu v svojem urniku dajte prednost.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon