Poglejte resnici v oči

Poglejte resnici v oči

Naj naše življenje ljubeče izraža resnico [Živimo iz resnice v ljubezni v vseh stvareh, govorimo resnično, ravnajmo resnično, živimo resnično]. (Efežanom 4,15)

Živimo na svetu, polnem ljudi, ki prikazujejo lažno življenje, nosijo krinke pretvarjanja in skrivajo stvari, za katere nočejo, da bi jih drugi vedeli. To ni prav. Razlog, zakaj se to dogaja, pa tiči v tem, da ljudje niso bili poučeni, naj živijo v resnici. Kot verniki imamo Svetega Duha, ki živi v nas; On je Duh Resnice in On nam govori resnico.

Včasih nas prevara satan, sicer pa prevaramo kar sami sebe. Z drugimi besedami, izmišljamo in ponarejamo življenje, v katerem nam je udobno, namesto da bi pogledali v oči življenju takemu, kakršno v resnici je, in se spoprijeli s stvarmi s pomočjo Svetega Duha.

Sveti Duh me pogosto nagovarja in me tolaži v življenjskih zadevah, obenem pa me tudi uči, da pogumno pogledam resnici v oči in nisem strahopetna. Strahopetneži se skrijejo pred resnico; bojijo se je. Vam se ni treba bati resnice. Jezus je svojim učencem povedal, da jih bo Sveti Duh vodil v resnico. Prav tako pa jim je povedal, da niso pripravljeni slišati določenih stvari (gl. Janez 16,12), zato jim jih takrat ni odkril. Sveti Duh vam bo vedno govoril resnico, a vam ne bo povedal določenih resnic, dokler ne bo vedel, da ste jih pripravljeni slišati.

Če ste dovolj pogumni, da izrečete dobrodošlico Duhu Resnice na vsakem področju svojega življenja in mu dovolite, da vam spregovori o določenih zadevah, ki se vas tičejo, vas čaka nepozabno potovanje svobode in moči.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Nikoli se ne bojte resnice.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon