On vas bo spremenil

On vas bo spremenil

Gospodov Duh bo z močjo prišel nadte, z njimi boš prerokoval in se spremenil v drugega človeka. (1 Samuel 10,6)

Sposobnost slišati Božji glas je pomemben rezultat poznavanja Njega in izpolnjenosti z Njegovim Duhom, vendar pa ni edini prepoznavni znak z Duhom napolnjenega življenja. Drugi preprost, a mogočen dokaz moči Svetega Duha znotraj človeka je spremenjeno življenje.

Na Jezusovem sojenju je Peter trikrat zatajil Jezusa, ker se je bal Judov (gl. Luka 22,56–62). Potem ko je bil na binkoštni dan izpolnjen s Svetim Duhom, pa se ni več bal, ampak je vstal in pridigal izjemno pogumno sporočilo. Posledično je bilo zaradi Petrove pridige tisti dan dodanih tri tisoč duš Božjemu kraljestvu (gl. Apd 2,14–41). Polnost Svetega Duha je spremenila Petra; spremenil se je v drugega človeka – takega, ki je bil zelo pogumen, ki se sploh ničesar ni bal.

Peter ni bil edini, ki je pogumno vstal tistega dne. Vseh enajst preostalih učencev je naredilo isto. Ko je Jezus po vstajenju prišel k svojim učencem, so se vsi zaradi strahu pred Judi skrivali za zaprtimi vrati (gl. Janez 20,19–22). Ko pa so bili napolnjeni s Svetim Duhom, so nenadoma vsi postali neustrašni in pogumni.

Moč Svetega Duha je z leti spremenila nešteto ljudi. Spremenila je Savla, kot je zapisano v današnji vrstici. Spremenila je Petra in druge učence. Spremenila je mene in še vedno spreminja iskrene iskalce po vsem svetu. Se morate spremeniti? Prosite Svetega Duha, naj vas danes izpolni.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Potrebujete moč Svetega Duha, da se spremenite.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon