Bog govori, ko slavimo

Bog govori, ko slavimo

Pridite, v slavljenju se upognimo, pokleknimo pred Gospodom, ki nas je ustvaril [v spoštljivem hvaljenju in prošnjah]. (Psalm 95,6)

Prepričana sem, da slavljenje ustvari vzdušje, kjer nam Bog lahko govori. Slavljenje je težko opredeliti. Bolj gre za to, kdo je Bog, kot za to, kaj On naredi za nas. Resnično, pravo slavljenje izvira iz naših globin; je dragoceno, osupljivo in je naše prizadevanje, da izrazimo, kaj čutimo do Boga. Je mogočno izlitje naših src Gospodu in predstavlja globino ljubezni, hvaležnosti in predanosti, ki jih težko ubesedimo. Naš jezik ni dovolj bogat, da bi opisal vse, kar pravo slavljenje je. V bistvu je slavljenje tako osebno in zaupno, da ga morda sploh ne bi smeli poskušati opredeliti, opisati ali omejiti z besedami.

Slavljenje je veliko več kot le petje pesmi. V bistvu je slavljenje predvsem stanje srca in stanje uma. Lahko goreče slavimo, ne da bi zapeli eno samo noto. Slavljenje se rodi v srcu; napolni naše misli in potem se izrazi skozi usta in telo. Če je srce napolnjeno z veličastvom, strahospoštovanjem, občudovanjem Boga, želimo morda peti, plesati, ploskati ali dvigniti roke v slavljenju. Morda spoštljivo obmolknemo in smo v tišini pred Bogom. Morda si želimo darovati finance ali kaj drugega kot zunanji izraz ljubezni do Boga. Ampak vsaka od teh dejavnosti, ki ni storjena iz pravilne drže srca, je zgolj formalizem in je Bogu nepomembna.

Spodbujam vas, da danes iskreno, resnično, spoštljivo slavite Boga. Naredite to iz ljubezni do Njega in ne bodite presenečeni, če vam spregovori med slavljenjem.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Slavite Boga iz srca, izpolnjenega s hvaležnostjo za to, kdo On je.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon