Bog ima čudovit načrt prav za vas!

Zelo pozorno opravljajte svoje delo, kajti tako boste zadovoljni ob dobro narejenem delu in se vam ne bo treba primerjati s komerkoli drugim. (Galačanom 6,4)

Moramo se vzdržati primerjanja sebe s komerkoli drugim, ker Bog noče, da smo razdraženi in se čutimo nevredne blagoslovov, ki nam jih želi dati.

Primerjanje svojega življenja z življenji drugih je krivično – do njih in do nas. Do drugih je krivično, ker če mi postanemo ljubosumni na to, kar imajo, kar vedo, kako so videti itd., začnemo gojiti zamero do njih. Potem jih tudi ne moremo več ceniti kot čudovite ljudi, kakršne je Gospod naredil.

Krivično je do nas, ker tako omejujemo Božji načrt za svoje življenje. Kdor se primerja, pravi Bogu: »Želim omejiti Tvoje delovanje v svojem življenju samo na to in nič drugega. Samo tega si želim, da bi bil kot ta oseba.«

Bog pa ima za vsakogar poseben načrt. Njegov načrt za vas je večji, kot si sploh lahko predstavljate. Nehajte gledati na Njegove načrte za druge ljudi, da boste lahko vstopili v načrt, ki ga ima On za vas, in prejeli blagoslove, ki jih to prinaša.

Kratka molitev

Sveti Duh, pomagaj mi, da iskreno preiščem svoje srce. Razkrij vsako ljubosumje, zamere ali nezadovoljstvo, ki se je razvilo v meni zaradi primerjanja z drugimi. Želim biti vse, kar Ti želiš, da sem, in živeti tako, kot si Ti načrtoval zame.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon