Ste polni upanja?

Je pa vera trdno prepričanje (potrditev, lastniški list) o tem, kar upamo, dokaz o stvareh, ki jih ne vidimo, in prepričanje o njihovi resničnosti [vera dojema kot resnično dejstvo, kar čutom ni razodeto]. (Hebrejcem 11,1)

Ste polni upanja, ko razmišljate o prihodnosti? Ali se borite z občutkom groze?

Ljudje, ki so že videli Božjo zvestobo, se nagibajo k upanju glede prihodnosti. Vedo, da se slaba izkušnja lahko v nekaj minutah obrne v čudovito pričevanje.

Po drugi strani pa ljudje, ki so izgubili vsako upanje, gledajo na življenje kot na grozo. Groza je bližnja sorodnica strahu. Krade sposobnost običajnega življenja in povzroča zaskrbljenost glede prihodnosti.

Upanje je nasprotje grozi – upanje je bližnji sorodnik vere. Ko verujemo v Boga, se bližamo upanju. Tako je tudi naš pogled na življenje in prihodnost pozitiven.

Upanje nam dovoljuje, da pustimo neodgovorjena vprašanja v Božjih rokah. Daje nam moč, da ohranimo mir, in nam omogoča, da verjamemo v najboljšo prihodnost.

Lahko imate upanje, ko zaupate v Božjo ljubezen. On ima moč, da priskrbi in poskrbi za vas in vas vodi skozi vsakršne težave.

Kratka molitev

Gospod, odločam se, da verujem Vate. Vem, da bo to vodilo v upanje. Ni mi treba trepetati, ker imaš sposobnost, da poskrbiš zame. Zato upam Vate.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon